Lessenseries

Beter slapen 

Burn outs zijn aan de orde van de dag. Dat is niet zo vreemd. Het is een waarschuwing van je lichaam en je geest dat er iets niet in orde is. Het goede nieuws is dat je  hier uiteindelijk veel van kunt leren over jezelf. In deze drukke wereld moeten we vaak maar door rennen en vinden het moeilijk om een plek van rust in onszelf te  creëren. Deze lessenserie is een uitstekende aanvulling op de yoga én Pilates lessen en is bedoeld om meer inzicht te krijgen in de manier waarop je zit, ligt, en je lichaam gebruikt. Dit is een hele goede serie voor mensen die op zoek zijn naar mindfulness, rust en stilte. Observeer, wees stil en leer van de stilte,  om deze toe te kunnen laten ook tijdens de nacht.  We richten ons tevens op het (h)erkennen en loslaten van gewoontes. We zullen beginnen met Yin yoga om ons bewust te worden van heupen, buik  en onderrug en zullen minstens 20 minuten zitten. Ook wordt er wat informatie gegeven over slapen, wakker liggen en waardoor dit eventueel zou kunnen komen. Wees gerust, het gaat hier nadrukkelijk NIET over waarom slapen zo belangrijk is en de dingen die je allemaal moet doen vóór je naar bed gaat. Mijns inziens maakt dat het probleem alleen maar groter. En dat is niet nodig. Bij het liggen maken we gebruik van aanvullingen uit de Yoga Nidra . De lessen zijn wat later op de avond en zullen je hopelijk zó ontspannen dat je  erna heerlijk kunt slapen. Of niet. Maar dan leer je om je daar niet al te druk over te maken. Zorg in ieder geval dat je na de les  niet veel meer hoeft.

Docenten zijn Sinead Daly, erkend hypnotherapeute, yogadocente en holistisch massagetherapeute, en Marloes Gies die ervaringsdeskundig is en zich zich al jaren verdiept in o.a. Alexandertechniek, yoga, Pilates en de kunst van het loslaten.

Vanuit verschillende invalshoeken, yoga, meditatie, fasciatherapie, Alexandertechniek en hypnotherapie focussen wij ons op de oorzaken van slaapproblemen en het oplossen ervan. In deze workshop gaan wij een stap verder dan Yoga Nidra, dat op het moment zo populair is. Wij hopen in drie lessen mensen een hart onder de riem te kunnen steken en ondersteuning te bieden bij dit tegenwoordig helaas vaak voorkomende probleem. Met onze tientallen jaren ervaring hebben wij gepoogd een zo volledig mogelijke lessenserie samen te stellen waar je ook echt iets aan kunt hebben. Ook als je een burn out hebt, kun je baat hebben bij deze bijeenkomst.

Kijk bij “data lessenseries” voor de data dit jaar.

Alexandertechniek en yoga

Waarom zou je geen gebruik maken van een ondersteuning die er altijd al is?

Hoe wonderlijk is het dat vrijheid, ook vrijheid van bewegen, juist ligt in het in ondersteuning blijven en niet in het je ervan losmaken. De aandacht in yoga hoeft niet gericht te zijn op een mooie eindhouding of op weer de volgende aan te nemen houding, op een streven naar meer en beter. Het gaat om het in communicatie zijn met hoe en waar je bent. Je denken en je intentie, samen met je opgebouwde kennis over yoga, ondersteunen je om moeiteloze vrijheid in je yoga-asana’s te kunnen (her)vinden.

Kijk bij “data lessenseries” voor de data dit jaar.

“People say that what we are all seeking is a meaning in life. I don’t think that’s what we’re really seeking. I think that what we’re seeking is an experience of being alive, so that our life experiences on the purely physical plane will have resonances within our innermost being and reality, so that we will actually feel the rapture of being alive.”
Joseph Campbell, from ‘The Power of Myth

Bekijk de prijzen en het rooster.