Yoga workshops

Yoga studio YourTrueBody » Yoga workshops

Alexandertechniek en Yoga- workshop in Amsterdam

Waarom zou je geen gebruik maken van een ondersteuning die er altijd al is?

Hoe wonderlijk is het dat vrijheid, ook vrijheid van bewegen, juist ligt in het in ondersteuning blijven en niet in het je ervan losmaken. Alles is er al. Alles is al goed. In deze Yoga workshop vinden we dat de aandacht in yoga niet gericht hoeft te zijn op een mooie eindhouding of op weer de volgende aan te nemen houding, op een streven naar meer en beter, maar op het in communicatie zijn met hoe en waar je bent.

In onze workshop draait het om je denken en je intentie tijdens de yoga. Samen met je opgebouwde kennis over yoga, ondersteunen deze  je om moeiteloze vrijheid in je yoga-asana’s te kunnen (her)vinden.

De lessen van deze Yoga workshops in Amsterdam worden gegeven door Stephan van Dijk (erkend Alexandertechniekdocent) en Marloes Gies (sinds 2007 bezig met de combinatie van beweging, yoga, Pilates  en Alexandertechniek)

Yoga tegen stress, burn-outs en slaapproblemen 

Burn outs en stressgerelateerde problemen zijn aan de orde van de dag. Dat is niet zo vreemd. Het is een waarschuwing van je lichaam dat er iets in je geest niet in orde is. Het goede nieuws is dat je  hier uiteindelijk veel van kunt leren over jezelf. Dit is een hele goede Yoga workshop voor mensen die op zoek zijn naar mindfulness, rust en stilte. Observeer, wees stil en leer van de stilte,  om deze toe te kunnen laten ook tijdens de nacht.

Docenten zijn Sinead Daly, erkend hypnotherapeute, yogadocente en holistisch massagetherapeute, en Marloes Gies.

Elke les zal een thema hebben. Deze thema’s hebben alledrie te maken met loslaten, ofwel in actie, ofwel in rust. Marloes zal zich in het eerste gedeelte richten op de Alexandertechniekprincipes (verstilling en het loslaten in actie),  lichte awareness oefeningen, (Yin) yoga en een vorm van meditatie in beweging. Sinead volgt, met een script vanuit de hypnotherapie, speciaal op stress gericht. Veel mensen hebben hier al baat bij gehad. Je gaat lekker onder een dekentje liggen en laat alles toe wat komt.

In deze Yoga workshop gaan wij nog een stap verder dan Yoga Nidra, dat op het moment zo populair is. De lessen in de workshop zijn wat later op de avond en zullen je hopelijk zó ontspannen dat je  erna heerlijk kunt slapen. Of niet. Maar dan leer je om je daar niet al te druk over te maken. Zorg in ieder geval dat je na de les  niet veel meer hoeft.

_________________________________________________________

Het doel van deze Yoga workshop

Wij hopen met deze yoga workshops in Amsterdam mensen een hart onder de riem te kunnen steken en wat hulp te bieden bij stress en de problemen die hieruit voort vloeien.

De serie Alexandertechniek & yoga kan tevens heel erg helpen bij stress, onrust en pijn. Met onze tientallen jaren ervaring hebben wij gepoogd een zo volledig mogelijke lessenserie samen te stellen waar je ook echt iets aan kunt hebben. Als je een burn out hebt of je meer wilt leren ontspannen, kun je baat hebben bij deze Yoga workshop in Amsterdam.

_________________________________________________________

Kijk bij “Data Yogaworkshops” voor de data dit jaar. Er zijn er al een paar geweest, dus waarschijnlijk komen ze weer verder in het nieuwe jaar. Schrijf je in voor de nieuwsbrief als je hierover bericht wilt ontvangen.

Marloes schreef een blog over haar ervaringen met slapeloosheid en stress. Misschien fijn om ook even te lezen.

yoga-workshop-in-amsterdam“People say that what we are all seeking is a meaning in life. I don’t think that’s what we’re really seeking. I think that what we’re seeking is an experience of being alive, so that our life experiences on the purely physical plane will have resonances within our innermost being and reality, so that we will actually feel the rapture of being alive.”
Joseph Campbell, from ‘The Power of Myth

Bekijk de prijzen en het rooster.